Dicţionar cosmetic

Dicţionar cosmetic literele F-G

Fitocosmetice

Sunt produse cosmetice obţinute din produse naturale. Mai exact, fitocosmeticele sunt cosmetice realizate din plante. Altfel spus sunt cosmetice din plante sau argile (henna sau argila de exemplu).

Foto aging

Foto aging este deteriorarea pielii în urma expunerii îndelungate la soare. Pielea, tenul arse de soare în mod constant conduc la acest fenomen.

Foto sensibilitatea (cosmetică)

Fotosensibilitatea este o afecțiune a pielii, manifestată prin erupții sau umflături, care rezultă din aplicarea sau consumarea unor substanțe chimice sau alimente, apoi expunerea pielii la lumina soarelui. Foto sensibilitatea este accelerată de lumina naturală, de lumina soarelui.

Glicerina

Glicerina este un agent hidratant regăsit în nenumărate produse cosmetice de îngrijire și igienă a pielii și părului. Facilitează reținerea apei în țesutul cutanat, este emolient și catifelant, protejează părul de deshidratare.

Glicerina se poate include în mai toate tipurile de produse de îngrijire a pielii și părului, în creme, loțiuni, tonere, săpunuri, pastă de dinți, șampoane și geluri de duș. Este ușor de lucrat cu acest ingredient, nefiind sensibil la încălzire. Glicerina nu este străină organismului uman și astfel, nu provoacă iritații sau alergii.

Citeşte în pagina 6 glosarul cosmetic pentru literele „H-I-J”.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*

error: Continut protejat!