Dicţionar cosmetic

Dicţionar cosmetice literele R-S

Retinol

Deficiența de retinol, un alt nume pentru vitamina A, are ca rezultat o întărire și fărâmiţare a pielii. Retinolul este ingredientul principal în produse precum Retin-A și Renova, care ajută la reducerea ridurilor și vindecarea acneei.

Rozaceea

Rozaceea este cunoscută şi sub denumirea de cuperoză. Rozaceea este o afectiune dermatologica ce apare după vârsta de 30 ani, mai frecvent la femei si la pacientii cu fototip deschis (pielea deschisa la culoare).

Rozmarin (extract de)

Extractul de rozmarin este un puternic agent antioxidant, antimicrobian și antiinflamator, întârzie oxidarea uleiurilor grase, carotenoidelor și uleiurilor esențiale, prelungește durata de depozitare oxidativă a ingredientelor și a produsului cosmetic final.

Extractul de rozmarin este obţinut din planta rozmarin care este foarte bine cunoscută și versatilă. Poate fi folosit pentru a reduce fragilitatea pielii, pentru a tonifia pielea în general și pentru a îmbunătăţi circulația.

Royal Jelly (lăptişor de matcă)

Este sinonim cu lăptişorul de matcă. Laptisorul de matca, numit si „cosmetic intern”, face minuni atat ca aliment, cat si in calitate de produs cosmetic. Il putem aplica direct ca atare sau inglobat in diferite masti cosmetice.

Lăptişorul de matcă regenerează ţesutul epitelial, ceea ce conferă strălucire tenului şi duce la revitalizarea lui. Royal Jelly stimulează producerea de colagen, împiedicând astfel formarea ridurilor şi diminuând ridurile existente. Hidratează şi hrăneşte în profunzime pielea, redând un efect de lifting tenului.

Dicţionar de ingrediente cosmetice

Ruj

Rujul este un produs cosmetic care conține pigmenți, uleiuri, seruri și emolienți care se aplică aplică pentru culoarea, textura și protecția buzelor. Există multe culori și tipuri de ruj. Unele rujuri sunt și balsamuri pentru buze, pentru a adăuga culoare și hidratare.

Sacha Omega Oil (ulei de inca omega-3)

Acest ulei este extras din semințele de fructe Saha care se dezvoltă în climatul umed al pădurii tropicale din Amazon. Acest ulei este folosit pentru hidratarea pielii.

Uleiul Sasha Inch este extras din nuci de plante Sasha Inchi – una dintre cele mai bogate surse de plante de acizi grași Omega-3.

Seminţe de cătină (ulei de)

Seminţele de cătină au fost folosite pentru caii de rasă în timpul vechilor greci, deoarece le făcea face părul strălucitor și sănătos. Pielea absoarbe cu ușurință uleiul din seminţe de cătină și s-a dovedit că vindecă o gamă largă de probleme de piele, cum ar fi: eczemele, arsurile, ulceraţiile.

Folosit în cosmetică, uleiul din semințe de cătină are proprietăți miraculoare atât la nivelul pielii, a tenului, cât și a părului.

La nivelul tenului, ajută la vindecarea acneei sau a rozaceei, dar și hidratează tenul și redă luminozitatea lui.

Folosit în cazul arsurilor, uleiul din semințe de cătină calmează rănile, le dezinfectează și ajută la vindecarea lor mai rapidă.

La nivelul părului, folosit ca mască, are rolul de a fortifia părul, de a-i da strălucire și de a-l revigora de la rădăcină datorită proprietăților complexe și a multitudinii de vitamine și minerale.

Seminţe de rodie (ulei de)

Uleiul de rodie are proprietăți antioxidante forte și un conținut remarcabil de substanțe antiinflamatoare și antiradicalare, uleiul de rodie este o alegere bună pentru aplicații de combatere a ridurilor, anti-age, de stimulare a regenerării pielii și sporire a elasticității cutanate.

Rodia sau mărul de granat, este cunoscut pentru calitățile sale nutriționale și medicinale de excepție. La fel de prețios este însă și uleiul extras din semințele de rodie, bogat în substanțe antioxidante, polifenoli, fitosteroli și vitamine, ce a devenit recunoscut și apreciat pe bună dreptate ca activ cosmetic cu multiple virtuți.

SPF

SPF înseamnă în limba română „factor de protecţie solară”. Abrevierea vine de la Sun Protection Factor.

Produsele pentru protecție solară au un SPF. Cu cât este mai mare SPF, cu atât veți obține mai multă protecție de la arsurile solare.

Sulfaţi

Un compus regăsit în natură și prezent în mod natural în apă și, de asemenea, în minerale, sol, roci, plante și alimente. Are efecte secundare dacă este ingerat. Sulfaţii sunt utilizaţi în anumite produse cosmetice.

Citeşte în pagina 11 glosarul cosmetic pentru literele „T-U-V-W”.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*

error: Continut protejat!