Dicţionar cosmetic

Dicţionar cosmetic literele T-U-V-W

Talc

Praful de talc este folosit în cosmetică şi nu doar pentru bebeluşi. Dacă se aplică peste noapte talcul ajută la eliminarea coşurilor. Tot cu talc se pot alungi natural genele. Puţină pudră de talc presărată pe gene, înaintea aplicării de mascara îţi va alungi vizibil genele.

Iritaţiile după depilare pot fi prevenite cu ajutorul talcului.

Tamanu (ulei de)

Uleiul de tamanu se remarca prin capacitatea exceptionala de a ameliora numeroase afectiuni dermatologice cum ar fi eczemele sau acneea, accelereaza cicatrizarea, redresează probleme circulatorii cum ar fi varicele. Este un ulei concentrat in elemente benefice pielii.

Din sâmburii frunctului este extras uleiul de tamanu, care poseda proprietati puternic anti-inflamatorii, stimuleaza eficient microcirculatia.

Uleiul de tamanu previne apariţia vergeturilor. Uleiul de tamanu este recomandat şi pentru tenul ridat. Bineînţeles că uleiul de tamanu se utilizează în produse cosmetice.

Tapotarea

Tapotarea face parte dintre tehnicile de machiaj folosite în special la aplicarea fondului de ten si a corectorului. Prin aceasta metoda nu se șterge produsul deja aplicat dedesubt, cum ar fi corectorul.

Textura

Textura este aspectul pe care îl conferă unele produse cosmetice. De exemplu, sunt farduri de pleoape sidefate, care arata ca o textura speciala.

Tocoferol

Tocoferolul este o altă denumire pentru vitamina E solubilă în grăsimi care ajută la procesul de reproducere a pielii. Poate fi inclus în orice preparat cosmetic ce conține și uleiuri.

Tocoferolul, sau vitamina E, este esențială pentru sănătatea omului. In organismul animal se gaseste in: ficat, placenta, pancreas, splina, țesutul adipos, suprarenale si hipofiza.

Tocoferolul, sau vitamina E este esențială pentru sănătatea pielii. Vitamina E este prezentă în segmentele lipofile ale membranei celulare. Are un efect puternic antioxidant, protector împotriva degenerării cauzate de radicalii liberi, antiinflamator, regenerator.

Ca aplicație cosmetică este interesantă în special pentru îngrijirea pielii uscate, mature, deteriorate, pentru regenerare după expunerea la soare, protecție împotriva factorilor de mediu.

Toner (cosmetic)

În cosmetice, tonerul de piele sau pur și simplu tonerul se referă la o loțiune sau o soluţie proiectată pentru a curăța pielea și pentru a micșora aspectul porilor. Tonerul cosmetic este folosit de obicei pentru ten. Tonerul cosmetic poate fi aplicat pe piele în diferite moduri:

  • Pe discuri de vată umezite (aceasta este metoda cea mai frecvent utilizată).
  • Pulverizând pe față.
  • Aplicând o mască facială din tifon cu toner; tifonul este acoperit cu toner și este lăsat pe față câteva minute.

Ulei arbore de ceai (Tea Tree)

Uleiul de arbore de ceai ajută la purificarea și curățarea pielii, îngrijirea și igiena tenului gras, a tenului cu probleme. Uleiul de arbore de ceai (Tea Tree) reduce dimensiunea și aspectul cicatricilor. Uleiul este utilizat în cosmetică şi pentru acnee juvenilă, acnee rozacee, eczeme, herpes şi pentru igiena pielii în general.

Ulei esenţial

Un ulei esențial este un lichid concentrat, hidrofob care conține compuși aromatici volatili extrași din plante. Poate fi produs prin distilare, presare sau extracție cu solvent. Uleiurile esențiale sunt folosite în parfumerie, aromoterapie, produse cosmetice, tămâie, medicamente, produse de curățat de uz casnic și pentru aromatizarea alimentelor și băuturilor. Ele sunt produse de valoare în industria parfumurilor și alimentelor.

Ulei de floarea soarelui

Uleiul de floarea soarelui are şi proprietăţi cosmetice. Utilitatea uleiului de floarea-soarelui se regaseste si in domeniul cosmetic, fiind un foarte bun adjuvant : are rol de protectie, rol antiinflamator si antiseptic. Atfel pielea dvs va fi hidratata si protejata de rasicalii liberi. Este extrem de util dupa epilare deoarece previne roșeața si protejeaza pielea impotriva aparitiei foliculitei.
Ca produs cosmetic hidratează, face pielea mai delicată şi adaugă acizi graşi.

Ulei din germeni de grâu

Uleiul de germeni de grâu, un ingredient găsit în cosmeticele naturale, ajută la regenerarea celulelor pielii. De asemenea, conţine o cantitate mare de vitamina E.

Uleiul din germeni de grâu stimulează regenerarea celulară, protejează și fortifică bariera naturală a pielii, este un excelent agent restructurant și reparator cutanat, îmbunătățește elasticitatea și tonusul pielii și este foarte nutritiv. Este benefic în mod particular în caz de vergeturi, pentru îngrijirea pielii sânilor, a tenului matur și uscat.

Uleiul din germeni de grâu aduce beneficii pielii în general dar se remarcă în special în aplicații unde este nevoie de sporirea elasticității și tonusului, emoliere, repararea barierei naturale de protecție a pielii sau regenerarea țesutului cutanat.

Uleiul de „Lumina nopţii” (Evening primrose)

Uleiul de luminiţa nopţii (Evening Primrose) este obținut din semințe plantei numită şi primulă (Oenothera biennis – denumire ştiinţifică) cultivată în America de Nord, Europa și în unele regiuni din Asia. Din punct de vedere istoric, americanii nativi au folosit planta atât ca hrană, cât și ca tratament pentru indigestie, hemoroizi, dureri de gât, amigdalită și vânătăi. Oamenii de ştiinţă au izolat un acid gras esenţial numit Gamma Linolenic Acid (GLA) în uleiul de „Lumina nopţii”, care este privit ca ingredient activ responsabil pentru renumitele sale proprietăţi anti-inflamatorii şi pro-digestive.

Uleiul de primula este folosit pentru ameliorarea iritaţiilor produse de eczeme. Eczemele şi pielea pruriginoasă pot apărea atunci când organismul nu poate să transforme grăsimile din alimente în AGL. S-a constatat că un tratament pe o perioadă de trei sau patru luni cu ulei de primulă calmează mâncărimile şi reduce necesitatea folosirii cremelor sau a medicamentelor.

Ulei de migdale

Uleiul de migdale este ulei vegetal obținut din migdale. Este folosit în produsele cosmetice care înmoaie pielea. Este unul din cele mai răspândite uleiuri vegetale, bun emolient, delicat, fin, hrănitor și calmant, folosit pentru îngrijirea pielii în general, pentru masaj corporal sau facial, benefic pentru pielea uscată, iritată sau sensibilă în particular.

Umectant

Un umectant este o substanță care ajută la menținerea umezelii. Umectanţii sunt ingrediente care “atrag apa din atmosfera în piele”. Sunt folosiţi in proportii de 2 până la 5% în creme/loţiuni si fac pielea sa se simta mult mai hidratata.

Unt de Shea

Untul de shea este o grăsime produsă din semințele copacului de shea. Este folosit în creme și loțiuni pentru a calma, înmuia și hidrata pielea.

Untul de shea este regăsit în nenumărate aplicații cosmetice datorită proprietăților sale excepționale. Profilul său de acizi grași și bogăția în substanțe nesaponificabile susțin calitățile de necontestat ale acestui unt: stimularea epitelizării, hrănirea țesutului cutanat, protecția pielii împotriva factorilor de mediu, reducerea iritațiilor, revitalizarea podoabei capilare.

Untul de Shea se obține din nucile arborelui Shea (Karité) ce crește spontan în savana africană.

Vaselina (cosmetică)

Vaselina cosmetică este folosită în creme ca un lubrifiant, pentru a înmuia și pentru a calma pielea. Vaselina cosmetică este cunoscută în skin care şi sub denumirea de „Petroleum Jelly”.

Water-resistent (cosmetică)

Water-resistent descrie acele produse cosmetice pentru machiaje rezistente la apa. machiajle nu se vor pata la contactul cu apa însă nu vor rezista prea mult la acțiunea mai îndelungată a acesteia.

Waterproof (cosmetică)

Waterproof  termen ce defineşte produsele cosmetice care nu permite apei sa pătrundă. Aceste tipuri de produse cosmetice sunt rezistente la scufundarea in apa, la ploaie, la apă în general.

Dicţionar cosmetic
  • Dicţionar cosmetic
5

Dicţionar cosmetică

Un dicţionar cosmetic extrem de util. Sunt foarte multe informaţii incluse într-un index produse cosmetice. Un glosar cosmetic cu produse şi ingrediente organizate în ordine alfabetică. Sau, aşa cum este denumit acest index pe site-urile de specialitate din occident, un glosar Beauty & Skincare. Termeni şi definiţii pentru produse şi ingrediente cosmetice. Dacă veţi constata că unul dintre termenii principali din cosmetică nu este inclus în acest dicţionar vă rugăm să ne semnalaţi respectivul cuvânt pentru a-l introduce în glosarul de cosmetice.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*

error: Continut protejat!