Aparat DENAS-Vertebra electrostimulare şi masaj dinamic

Aparat DENAS-Vertebra pentru electrostimulare și electromasaj dinamic. Aparatul medical DENAS-Vertebra este dedicat stimulării dinamice şi electromasajului. Utilizarea dispozitivului DENAS-Vertebra are impact asupra diferitelor zone ale spatelui, ameliorând durerea, corectând tulburările funcţionale. DENAS-Vertebra poate fi utilizat atât în spitale cât şi la domiciliu, în conformitate cu instrucţiunile unui medic. Când utilizaţi acest dispozitiv medical ţineţi cont că cel mai pronunțat efect terapeutic apare în urma unui curs de tratament. Durata sa este pentru unele boli 6-8 proceduri, 8-12 pentru altele, cel puțin 14-20 de proceduri. Stimularea nervoasă electrică dinamică (DENS) – este una din modalitățile moderne de recuperare și conservare a sănătății.

Aparatul medical DENAS-Vertebra are certificare medicală europeană. Dispozitivul poate fi cumpărat la cel mai mic preţ din România din magazinul online Faberlic după ce vă activaţi contul. După înregistarea de pe acest site veţi primi informaţii pe telefonul mobil şi email pentru activarea contului. Preţ aparat DENAS-Vertebra 7199,89 lei. Preţ de catalog Faberlic. Veţi beneficia de reducere dacă veţi comanda aparatul din contul personal Faberlic România. Codul articolului, cu care poate fi găsit în magazinul online, este 77457.

Faberlic ROmania inscriere

Aparat DENAS-Vertebra

Utiliyare aparat DENASAparatul DENAS-Vertebra se utilizează în terapia afecțiunilor acute și cronice din zona şirei spinării. Se foloseşte pentru reglarea tulburărilor funcționale în cadrul bolilor organelor interne. Aparatul medical se utilizează şi pentru recuperarea după diverse afecțiuni și intervențiile chirurgicale, pentru sporirea posibilităților de adaptare a organismului în cadrul solicitărilor fizice și psiho-emoționale intense. Aparatul e creat în conformitate cu principiul noii metode de electrostimulare de tipul „val de rulare” cu 48 de electrozi.

Cele 4 programe Denas-Vertebra

Programul A: profilaxia și tratarea stresului, nevrozelor, reglarea somnului, tratamentul complex al bolilor sistemului cardiovascular, bronhopulmonar și digestiv; creșterea rezistenței generale a organismului.

Programul B: durere acută în zona spatelui și a gâtului, durerea organelor interne, reabilitare în perioada postoperatorie.

Programul C: durere moderată și slabă a spatelui; suprasolicitare musculară, exacerbarea bolilor cronice ale organelor interne.

Programul D: primul ajutor în caz de durere localizată a spatelui. Deseori se combină cu programul C sau B.

Conţinut Denas şi cracteristici tehnice

Preţ DENAS VertebraSetul conține:

 • Aparatul DENAS-vertebra (modulul de electrostimulare și telecomanda).
 • Instrucțiuni de utilizare.
 • Punga de protecție:
 • Încărcător de tipul LR6/AA.
 • Cutie ușoară de aluminiu pentru păstrare și transportare.

Caracteristicile tehnice:

 • Alimentarea cu energie electrică baterii 1,5 V R6/AA (2 bucăți).
 • Alimentare 220V (prin adaptorul de rețea).
 • Masa: maxim 5,18 kg.; telecomanda – 180 gr, platforma de electrostimulare – 5 kg.
 • Dimensiunile: telecomanda – 140x55x28 mm; platforma de electrostimulare – 900x365x70 mm.
 • Frecvența impulsurilor: 10, 20, 60, 77, 140, 200 Hz.

Utilizare Denas-Vertebra

Vanzare Denas Vertebra 2Înainte de utilizarea aparatului medical este necesar să știți că efectul terapeutic începe să apară la sfârșitul unui curs de tratament. Durata cursului variază, pentru unele afecțiuni, între 6-8 proceduri, pentru altele 8 – 12, mai rar – 14 – 20 de proceduri sau mai mult.

Aparatul poate fi utilizat:

 • Ca metodă de bază în cazul intoleranței la produsele medicamentoase și contraindicațiilor la utilizarea altor metode.
 • Integrat într-un program de terapie intensivă. Cu scopul de a spori efectul altor metode de tratament.
 • Pentru tratament simptomatic, în cazul diferitor boli și sindroame.

Aparatul medical de electrostimulare și electromasaj dinamic are și contraindicații. Pentru efectuarea corectă a procedurilor cu aparatele Denas, dar și pentru a determina corect modul de combinare cu alte metode de tratament, e necesar citirea cu atenție a intrucțiunilor sau consultarea unui specialist. Manualul de utilizare pentru aparatul DENAS-Vertebra îl găsiţi AICI.

Concepţie DENAS-Vertebra

Aparat medical Denas PreţAparatul Denas-vertebra a fost inventat de cercetătorii de la Universitatea din Sankt Petersburg sub coordonarea Ministerului Sănătăţii din Rusia. A fost proiectat pentru afecţiuni ale șirei spinării şi la cercetări au participat şi medici militari ruşi. Medicul care a realizat instrucţiunile finale de utilizare pentru aparat este Ponomarenko Gennadiy Nikolaevich. Ponomarenko este profesor universitar, doctor în ştiinţe medicale, fizioterapetul şef al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, şeful catedrei de medicină de reabilitare şi fizioterapie de la Universitatea de Medicină din Sankt Petersburg. Ponomarenko este şi membru al Academiei Ruse de ştiinţe medicale.

Potrivit cercetărilor, în ultimul deceniu s-a constatat în majoritatea ţările cu sisteme medicale dezvoltate creşterea constantă a pacienţilor cu boli degenerative distrofice şi ale coloanei vertebrale. Cu o frecvenţă în rândul populaţiei de 12-45%, iar printre intelectuali o creştere de aproape 80%. Remarcându-se totodată că în ultimii 20 de ani vârsta medie a debutului acestor boli a scăzut la 27-30 de ani. Durerile de spate şi de şold sunt specifică însă pentru aproape toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani.

Inventare aparat DENAS-Vertebra

În ultimii ani, cercetările au stabilit că tratamentul medicamentos are afecte pozitive dar nu rapide, temporare. Tratamentul cu medicamente pentru a avea rezultate are nevoie de o perioadă îndelungată de timp, cu costuri semnificative.

Pornind de la aceste studii şi în căutarea unor soluţii, cercetătorii ruşi au inventat aparatul medical DENAS-Vertebra. Dispozitiv aflat acum la a doua generaţie, perfecţionat, cu un număr mai mare de programe şi aplicaţii.

Indicaţii pentru utilizarea aparatului medical

Aparat medical DENAS Vertebra 2Procedura de electroneurostimulare dinamică este destinată pacienților cu boli degenerative-distrofice (osteochondroză, deformarea spondilartrozei). Şi pentru leziuni ale măduvei spinării, articulații cu dureri mari , sindroame reflexe şi asociate cu acestea. Aparatul medical poate fi utilizat cu îndrumarea medicului şi în cazul bolilor degenerative ale vaselor de sânge și ale organelor interne. Potrivit profesorului Ponomarenko, DENAS-Vertebra poate fi utilizat și în tulburări ale posturii în vederea realizării corecției locomotorii, hipalgezice, şi cu scop regenerativ-reparatoriu. Dispozitivul poate fi utilizat ca metodă primară de tratament în cazul intoleranţei la medicamente. DENAS-Vertebra poate fi inclus într-un tratament complex pentru a stimula efectul produs de medicamente, tratamente homeopatice, în completarea terapiilor prin masaj.

 • Contraindicaţii absolute pentru utilizarea aparatului medical: idiosincrasie, prezența unui pacemaker implantat, intoleranţă individuală la impulsuri electrice.
 • Contraindicaţii relative: neoplasme ale oricărei etiologii, febră acută cu origine necunoscută, epilepsie, boli mintale, consum de alcool, intoxicare cu medicamente, tromboze.
 • Este interzisă utilizarea aparatului în proiecția directă din față cu inima, precum și în prezența leziunilor cutanate în zona de contact.

Descrierea procedurilor medicale cu DENAS-Vertebra

Cu ajutorul aparatului medical DENAS-Vertebra se efectuează proceduri de electroneurostimulare pentru pacienţii cu boli şi leziuni ale măduvei spinării. Dispozitivul este format dintr-o platformă (modul) de electrostimulare şi panoul de control ce se conectează. Baza dispozitivului este platforma moale şi durabilă Bergaflex ce conţine 48 de sisteme cu electrozi de stimulare-înregistrare dispuse pentru toate regiunile coloanei vertebrale: de la gât până la sacrum. Cu ajutorul electrozilor impulsurile sunt transmise ţesuturilor cu frecvenţe de 20, 60, 77, 140 şi 200 Hz. Sistemele cu electrozi sunt amplasate pe platformă la diferite înălţimi şi unghiuri, pe cât posibil congruente pentru suprafaţa din spate şi curbura spinării. Dispozitivul DENAS-Vertebra are 4 programe automate, adaptate pentru afecţiuni specifice ale pacienţilor.

Despre cele 4 programe Denas

 • Programul A este utilizat pentru a stimula muşcii spatelui ce au fost supuşi la eforturi excesive, muncă fizică intensă sau suferă de oboseală cronică. Durata acestui program este de 23 de minute.
 • Programul B este utilizat pentru dureri severe, asociate cu leziuni ale coloanei vertebrale, musculaturii spatelui, organelor interne (23 minute).
 • Programul C este folosit pentru muşchii spatelui ce au fost supuşi unui stres prelungit sau intens, pentru bolile de coloană vertebrală şi/sau ale organelor interne. Durata programului este de 26 de minute.
 • Programul D este folosit pentru dureri acute de spate, asociate cu probleme ale măduvei coloanei verterbale. Durata acestui program: 10 minute.

Aparat medical electrostimulare DENAS

Important: informaţiile prezentate aparţin producătorului aparatului medical DENAS-Vertebra. Înainte de a cumpăra sau utiliza acest aparat medical consultaţi un specialist. Pentru mai multe informaţii despre achiziţionarea aparatului utilizaţi formularul de contact.

Aşteptăm părerile şi opiniile dv. pentru acest articol

Adăugaţi comentariu

*

error: Continut protejat!