Protectie date personale

Din 25 mai 2018 devine aplicabil Regulamentul European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date („Regulamentul”). Scopul principal al acestuia este cresterea nivelului de protectie a datelor personale si crearea unui climat de incredere care sa permita fiecarei persoane controlul asupra propriilor date. Astfel, consideram ca este un moment potrivit sa te informam cum protejam datele tale personale si cum ne insusim prevederile Regulamentului.

Ce date personale prelucram?

Datele personale pe care le prelucram sunt cele puse la dispozitie cu consimtamantul dumneavoastra. Datele nu sunt utilizate decat pentru a fi puse la dispozitie firmei Faberlic in vederea gestionarii comenzilor din magazinul online. Utilizăm de asemenea datele pentru a vă putea expedia catalogul gratuit prin poştă după ce vă activaţi contul. Nu am putea să expediem catalogul gratuit după activarea contului dacă nu am avea aceste date.

Dacă sunteți vizitator al Site-ului, prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

  • IP-ul și browserul utilizat: doar sunt colectate, nu sunt prelucrate suplimentar.

Temei: colectarea lor se face automat la accesarea Site-ului de către sistemul de operare al serverului pe care funcționează Site-ul, fără nici un control din partea mea. Serverul generează un fișier tip log în care trece toate aceste date, împreună cu momentul accesării Site-ului.  Totul se face automat din raţiuni de securitate informatică pentru server. Dacă nu doriți ca aceste date să fie colectate, devine imposibilă accesarea Site-ului.

Dacă postați comentarii pe Site, datele cu caracter personal sunt prelucrate astfel:

  • nume de utilizator: este colectat ca metodă de adresare într-un eventual răspuns.
  • adresa de email: este colectată și utilizată pentru a vedea câte comentarii aveți în total pe blog. Este utilizată şi pentru a vă trimite datele de accesare a contului sau pentru recuperarea parolei. În mod dimilar este utilizat şi numărul de telefon: contul se activează cu cotul de activare primit prim SMS, un cod personal.

Cum prelucram datele personale?

Prelucram datele personale doar pentru scopuri legitime, precum acela de a-ti permite accesul in magazinul online Faberlic, pentru o eventuală recuperare a parolei, pentru activarea contului, cu scopul de a te identifica prin intermediul site-ului nostru, pentru imbunatatirea si dezvoltarea serviciului de informarea asupra produselor pe care le prezentam. Precizand totodata ca noi reprezentam o terta parte, pe baza de contract cu “Faberlic Baltija SIA”.

Cum poti sa administrezi acordurile exprimate?

Pentru a-ti putea oferi produse si servicii personalizate, respectiv cat mai apropiate de interesele tale, putem prelucra date personale care permit identificarea preferintelor si/sau a comportamentului tau, inclusiv prin procese automate, care nu presupun interventie umana. Pentru aceasta, respectiv pentru comunicarile de marketing direct, vom tine intotdeauna cont de optiunile tale.

Comunicam date personale catre alti destinatari?

Pentru a-ti oferi servicii cat mai bune, pentru indeplinirea obligatiilor legale ce ne revin sau in alte scopuri legitime este posibil sa transmitem datele tale personale catre autoritati publice, organe judiciare si alte categorii de destinatari, din Romania sau din Uniunea Europeana/Spatiul Economic European, asigurandu-ne insa intotdeauna ca instituim garantii adecvate pentru protejarea datelor tale (spre exemplu, clauze contractuale standard, existenta unor reguli corporatiste obligatorii etc).

Cat timp prelucram datele personale?

Datele tale personale sunt prelucrate pe tot parcursul folosirii de catre tine a formularului de inregistrare in vederea ativarii contului in magazinul online Faberlic. Si apoi cel putin pe perioada impusa de prevederile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile privind arhivarea.

Care sunt drepturile tale si cum pot fi exercitate?

Pe langa drepturile existente, de la data aplicarii Regulamentului, beneficiezi de drepturi aditionale. Iata lista completa a drepturilor pe care le ai:
» Dreptul la informare – poti solicita informatii privind activitatile de prelucrare a datelor tale personale;
» Dreptul la rectificare – poti rectifica datele personale inexacte sau le poti completa in contul personal creat in magazinul online Faberlic.com.
» Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) – poti obtine stergerea datelor, in cazul in care prelucrarea acestora nu a fost legala sau in alte cazuri prevazute de lege prin solictarea acestui lucru in magazinul online Faberlic.com. Precizand totodata ca noi reprezentam o terta parte, pe baza de contract cu “Faberlic Baltija SIA”.
» Dreptul la restrictionarea prelucrarii – poti solicita restrictionarea prelucrarii in cazul in care contesti exactitatea datelor, precum si in alte cazuri prevazute de lege, prin solicitare expresa in magazinul online Faberlic.com dupa activarea contului.
» Dreptul de opozitie – poti sa te opui, in special, prelucrarilor de date care se intemeiaza pe interesul nostru legitim;
» Dreptul de retragere a consimtamantului – in cazurile in care prelucrarea se intemeiaza pe consimtamantul tau, ti-l poti retrage oricand. Retragerea consimtamantului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuata anterior retragerii ramanand in continuare valabila;
» Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: poti cere si obtine interventia umana cu privire la respectiva prelucrare, iti poti exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta si poti contesta decizia.

Iti poti exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte usor, prin simpla transmitere a unei solicitari folosind formularul de contact al acestui website sau direct, in sectiunea „opinii” a magazinului online Faberlic.com dupa inregistrare si/sau activarea contului.

Nu in ultimul rand, trebuie sa stii ca informatiile complete si permanent actualizate privind prelucrarea datelor personale le vei putea gasi incepand cu 25 mai pe site-ul nostru, la adresa https://faberlicromania.com/protectie-date-personale/.

Ca reguli generale de buna practica si prevenire a potentialelor atingeri ale drepturilor minorilor, administratorul acestui website recomanda:
a) atentia parintilor cu privire la intreaga activitate a copiilor pe internet, cel putin pana la varsta de 16 ani.
b) Monitorizam tot continutul postat (comentarii) si luam masuri de moderare sau eliminare a continutului daca se observa actiuni de intimidare, hartuire sau alte actiuni de atingere a drepturilor minorilor, inclusiv notificarea autoritatilor competente;
c) orice activitate cu potential de hartuire sexuala sau violenta va rugam a fi notificata utilizand formularul de contact al acestui website si vom analiza urgent (in maxim 24 de ore) situatia indicata;

Din dorinta de a ne alinia la prevederile Regulamentului si de a proteja drepturile minorilor, interzicem inscrierea minorilor cu varsta sub 12 ani prin folosirea formularului de inregistrare in vederea obtinerii contului in magazinul online Faberlic.com. Precizand totodata ca noi reprezentam o terta parte, pe baza de contract cu “Faberlic Baltija SIA”.

Nu acceptam inscrieri decat pentru minori cu varsta de peste 16 ani. In situatia in care parintele, sau reprezentantul legal al minorului, doreste stergerea continutului postat de acesta, se va da curs cererii de indata, cu o minima verificare a relatiei dintre cei doi pentru a evita abuzurile. In cazul minorilor, care au implinit 16 ani se considera ca au capacitate partiala de exercitiu in privinta chestiunilor civile si se considera consimtamantul prezumat al parintelui sau reprezentantului legal in astfel de situatii. Solicitam insa parintilor sau reprezentantilor legali sa continue observarea activitatii minorilor in mediul online, iar daca observa nereguli, sa ne contacteze pentru a gasi acele masuri care sa garanteze securitatea online si buna dezvoltare psihologica a copiilor.

Persoana desemnată responsabilă pentru protecția datelor (DPO) pentru Reprezentanta Faberlic in Romania poate fi contactată la adresa de e-mail n.solovey @ faberlic.com.

error: Continut protejat!